Selecteer een pagina

Afspraken

Om uniformiteit en kwaliteit te garanderen, hanteren wij een aantal afspraken. De officiële spelling van het Groene Boekje en/of Van Dale is onze leidraad en voor grammatica doen we een beroep op de ANS.
Taal is echter een ingewikkeld begrip. Er zijn dus soms meerdere juiste mogelijkheden of kwesties die niet in bovenstaande bronnen voorkomen. Daarom hebben wij hebben onze eigen stijlgids ontwikkeld waardoor we een uniforme tekst kunnen afleveren. Deze gids wordt ondersteund door verscheidene gereputeerde bronnen.

Workflow

Offerte

Nadat u ons contact met ons hebt opgenomen, gaan we aan de slag. We bestuderen uw aanvraag en stellen een correcte offerte op. Wij raden u ten sterkste aan de gefinaliseerde brontekst op te sturen. Als die (nog) niet beschikbaar is, verstrek ons dan de volgende informatie:

  • Specialisatie (technisch, juridisch, medisch, …)
  • Aantal woorden of tekens inclusief spaties
  • Brontaal
  • Doeltaal
  • Gewenste leveringstermijn

Met een nauwkeurige offerte en duidelijke communicatie komt u nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Voorbereiding

U aanvaardt de offerte en zet het licht op groen voor de vertaling. Wij bestuderen vervolgens uw tekst aandachtig en laden die in onze vertaalomgeving. Dankzij onze vertaalgeheugensoftware en terminologiedatabanken met specifieke vak- en voorkeurstermen blijft uw vertaling consistent en nauwkeurig.

Vertaling

De vertaling kan van start gaan. De vertaler wendt al zijn taalvaardigheden en vakkennis aan om uw vertaling tot een goed einde te brengen. Hij maakt daarbij gebruik van de meest recente vertaaltechnologie.

Revisie

Uw tekst is vertaald, maar nog niet af. Een revisor vergelijkt de vertaling met de brontekst en controleert op spelling, grammatica, stijl en terminologie.

Controle

Een derde persoon voert de laatste controles uit, zoals lay-out, volledigheid, …

Levering

Uw tekst is klaar! Die ontvangt u gewoonlijk via e-mail.

U weet genoeg? Of nét niet?

Neem dan contact met ons op!

Over eSDeC Communications

Al sinds 2007 helpen wij internationale bedrijven bij hun streven naar succes binnen Europa door overtuigende (vertaalde) communicatie.

© 2023 eSDeC Communications bv